''Bursa'da ilk, Türkiye'de tek''

Kestane Kebap Yemesi Sevap

KESTANE ŞEKERİ

Eminiz hemen hemen hepimiz için kestane demek, çocukluğumuz demektir. Kış aylarında sobanın üzerinde pişen tadına doyamadığımız kestaneyi tüm yaz özler dururuz.

Kestanenin o eşsiz lezzetinin yanı sıra faydalarını da saymakla bitiremeyiz. Bu nedenle de “Kestane kebap, yemesi çok sevap” sözü dilimize pelesenk olmuştur. Kestane, içerisinde barındırdığı C, B1 ve B2 vitaminleri açısından da oldukça zengin olmakla birlikte, fosfor, potasyum, protein, kalsiyum ve magnezyum mineral ve vitaminlerini de içerir.

Bursa denilince hepimizin aklına ilk olarak enfes tadıyla asla vazgeçemeyeceğimiz Kestane Şekeri gelir. “Şu Bursa’nın Kestanesi - Okka Çeker Beş Tanesi” sözleriyle türkülere bile konu olan, Bursa’nın özellikle Uludağ’ın eteklerinde yetişen kestaneleri oldukça meşhurdur.

Hangi yaşta olursak olalım, asla vazgeçemediğimiz kestanenin o güzel lezzeti, kestane şekeri ile daha da eşsiz hale geliyor. Kestane şekerinin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. İlk olarak Fransa’da 14. Lois’in saray mutfağında yapılmaya başlanan bu eşsiz tatlı, 1900’lü yılların başında Bursa’da evlerde üretilmiştir. Günümüzde ise, 7’den 70’e herkesin gözbebeği olan bu özel tat, Hacı Hasan Oğulları’nın modern tesislerinde üretiliyor ve damakta bıraktığı eşsiz lezzetiyle sizlerle buluşuyor.

Altın sarısı rengiyle göz dolduran, lezzetiyle yaz kış özlem gideren kestane şekeri, kestaneler haşlandıktan sonra bir tülbente bağlanıp şerbet içerisine batırılmasıyla yapılıyor.

Hacı Hasan Oğulları’nın maharetli ustalarının ellerinden çıkan, doğal, katkısız Kestane Şekerini denemeye ve sevdiklerinize ikram etmeye ne dersiniz?

Kestane Şekerlerimizi Görmek İçin Hemen Tıkla

07 Eyl 09:36