ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR

Su Böreği

Su Böreği, Osmanlı döneminden bu güne kadar ülkemizin birçok bölgesinde sevilerek tüketilen bir börek çeşididir, kendine has lezzeti ve yoğun işçilik gereği ile özel yiyeceklerden bir tanesidir. Su böreği Anadolu’da her özel gün ve bayramlarda tercih edilen ve misafirler ikram edilen bir börek türü olarak benimsenmiştir. Birçok insan için sabah kahvaltısında veya yemek menülerinde bulunması gereken bir lezzet olarak kabul edilmektedir.

Su böreğine lezzet katan yapımında kullanılan malzemelerin yanında malzemelerin iyi ölçülmesi ve işçiliktir. El açması hamurlar kullanılarak yapılan su böreği adını yufkalarının su içerisinde pişirilmesinden alan bir lezzettir.

Hacı Hasan Oğulları markası baklava ve tatlı çeşitleri üretiminde önemli bir üretimin kapasitesi ile çalışmanın yanında su böreği imalatında da oldukça tercih edilen bir noktada hizmet vermektedir. Su böreği yapılışında kullanılan hamur malzemeleri ve böreğin imalatı için kullanılan tüm malzemelerde en yüksek standartlarda ürünler tercih edilmektedir. Böylelikle kaliteden ödün vermeden gereken uzmanlık ile su böreği imalatı yapılmaktadır.

Su Böreği Yufkası Nasıl Olmalıdır?

Su böreği hamur aşamasında ustalık gerektiren yöntemlerin varlığı ile oluşturulabilen bir börek çeşidi olmaktadır. Hamurun kıvamından başlayarak yufkasının açılması ve börek oluşturulurken kaynamış suya atılması ile yufka suda haşlandıktan sonra süzülerek tepsiye yerleştirilir. Bu nedenle su böreği yufkasının iç malzeme ölçülerinin tam hazırlanması ve yufka kalınlığının iyi ayarlanması gerekmektedir.

Su Böreği Servisi Nasıl Yapılır?

Su böreği sıcak servis edilebilen bir börek çeşidi olmasının yanında soğuk servis yapılabilen de bir börektir. İçerisinde tereyağı bulunduğu için oda ısısında tüketilebilmektedir. Hacı Hasan Oğulları peynirli su böreği imalatı yapmaktadır.

Su Böreği Nasıl Yapılır?

Su böreği hamurunda yumurta, un, su ve tuz gibi malzemelerin kullanılarak iyice yoğurulması ile hamur elde edilmektedir. Elde edilen hamurdan belirli sayılarda bezeler alınarak dinlendirilir.

Dinlendirilen hamurlar açılarak yufka haline getirilmekte ve önceden hazırlanmış kaynar su içerisinde haşlanarak süzülür. Süzülen hamurların tepsilere yerleştirilerek aralarına tereyağı serpilmesi ile katları oluşturulur. Belirli katlarla yufkalar hazırladıktan sonra iç malzemesi konularak tekrar suda pişirilen yufkalar ile üzerine kadar börek tamamlanır. En üst kısmına pişirilmeden hazırlanan yufka serilerek pişirilir.

Su böreği yapımında incelikleri olan bir börek çeşidi olduğu için ev ortamında her zaman yapılması mümkün olmayan bir börektir. Bu nedenle en iyi kalitede su böreği imalatı yapan Hacı Hasan Oğulları markası tercih edilmektedir.

Su Böreği Nerelerde Tercih Edilir?

Günlük hayatta kültürel olarak oldukça sevilen su böreği hemen hemen her öğünde tüketilebilen bir börek çeşidi olmaktadır. Kahvaltıdan başlayarak tüm öğünlerde tüketilebilmektedir. Ayrıca özel günlerde ve bayramlarda yer alan su böreği en önemli ikramlıklar arasında bulunmaktadır.

Su Böreği Özellikleri

Hacı Hasan Oğulları baklava ve börek firması su böreği ürününde de yılların vermiş olduğu ustalık ve lezzet kalitesiyle fark yaratmaktadır.

Peynirli su böreği üretilmekte ve müşterilerin ulaşması için internet üzerinden de sipariş vermeleri sağlanmaktadır. Su böreği kg üzerinden fiyatlandırılmakta 1 kg su böreği fiyatı 165 TL olurken 0.50 gr su böreği 82,5 TL, 1.5 kg su böreği 247,5 TL, 2 kg su böreği fiyatı ise 330 TL olarak belirlenmektedir.

Su böreği imalat ve satışında en ideal koşullarda müşterilere ulaştırmak için yöntemler ve sistemler geliştirilmeye devam etmektedir. Hacı Hasan Oğulları baklava ve börek ürünlerinin daha fazla müşteriye ulaşmasını sağlayarak ürünlerinin tüm ülke çapında tanınması için birçok faaliyeti bulunmaktadır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR