''Bursa'da ilk, Türkiye'de tek''

TEL TEL AÇILAN KADAYIF

KADAYIF

En az baklavamız kadar ünlü geleneksel tatlılarımızdan biri olan kadayıfın tarihi Selçuklulara kadar uzanmaktadır. Yüzyıllar öncesinden gelen kaynaklardan, kadayıfın Selçuklu ve Anadolu Beylikleri döneminde mutfaklarda olduğunu biliyoruz.  

O dönemlerde Sultanların ilk tercihi olan kadayıf, Hacı Hasan Oğulları’nın usta ellerinde de deneyenlerin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor.

Kadayıf, hamurun ince teller haline getirilmesiyle elde edilir. Kadayıf sözcüğü Arapçadan gelen kadife sözcüğünün çoğuludur ve kadife gibi bir tatlıdır.

Tel tel ayrılan kadayıf, aralarına fıstıklı ya da ceviz konularak üzeri çıtır çıtır oluncaya kadar pişirilir. Altı şerbete doymuş ağzınızda fıstık ya da ceviziyle hoş bir tat bırakan kadayıfı Hacı Hasan Oğulları farkıyla sizlere sunuyoruz.

Tüm Kadayıf Çeşitlerimizi Görmek İçin Hemen Tıkla

07 Eyl 09:37