En Güzel En Leziz Pastaların Adresi Hacı Hasan Oğulları

Pasta

Pastanın ilk çıkış noktası ekmekle başlıyor. Ekmek bulamazlarsa pasta yesinler sözü teorik olarak doğrudur. Çünkü ilk pasta ekmeğin farklı şekilde tatlandırılması sonucu ortaya çıkmıştır. Pastayı ilk bulanlar hakkında çeşitli rivayetler vardır; Yunanlılar, Romalılar, Mısırlılar olduğu üzerine farklı görüşler bulunmaktadır. Doğum günü kutlaması yapan ilk kişinin bir Mısır Firavunu olduğu, kadının ise Kleopatra olabileceği yönünde bazı kanıtlara ulaşılmıştır.

Pasta, bir dönem çok popüler hale gelse de Roman İmparatorluğu yıkılınca pasta neredeyse tarihten silinecekti. ABD’de pastanın güzelliği fark edildi, tekrar dünya piyasasında yer bulmaya başladı. Asırlar geçtikçe ülkeler kendi kültürlerinden bir şeyler ekleyerek farklı pasta çeşitlerinin ortaya çıkmasına, gelişmesine yardımcı olmuştur. ABD bu tatlıyı keşfettiğinde şeker, kakao gibi malzemeler artmaya başlıyor. Kabartma tozu, maya gibi ürünler de yeni keşifler olarak pastada kullanılmaya başlanıyor.

Pastanın o muhteşem kremasını kim buldu? Buna katkısı olan ülke ise İngiltere’dir. 1700’lü yıllarda, Vatel isimli kişi kremşantiyi bulunca pasta için yeni bir dönüm noktası yaşanmıştı. Osmanlı’da, özel günlerde baklava kullanılırken dünyada pasta çılgınlığı başlamıştı.

Evde Kolay Çikolatalı Muzlu Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Yaş pasta içerisinde yer alan krema, çikolata ideal oranlarda olursa gerçek lezzeti yakalayabilirsiniz. Ev usulü, kolay yaş pasta tarifini mutlaka denemelisiniz.

Yaş Pasta Pandispanya Malzemeleri

  • 4 tane orta boy yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 bardak un
  • 3 çorba kaşığı günlük, taze süt
  • 3 çorba kaşığı kadar sıcak su
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya

Yaş Pasta Krema Malzemeleri

  • 5 kahve fincanı günlük süt
  • Bir standart su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı kadar un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket krema
  • Bitter veya sütlü çikolata
  • 1 tane vanilya

Pandispanya kekinin arasına muz, üstüne eklemek için kremşanti, çikolata sos ve çikolata parçacıkları bulundurun. 

Yaş Pastanın Hazırlanışı

Pandispanya keki için öncelikle 4 tane yumurtanın akını ve sarısını ayrı kaplara dökün. Beyazların bulunduğu kaba bir miktar tuz ilave ederek bembeyaz olana dek blenderdan geçirin. Sarıların yer aldığı kasenin içerisine şekeri, sütü ekledikten sonra iki dakika kadar karıştırın. Sıcak su ilave ettikten sonra da rengi biraz açılmaya başlayacak ve şekerler tamamen sıvıya karışacak, bu zaman dek karıştırmaya devam edin.

Şekerin tamamen eridiğinden emin olduktan sonra azar azar; unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin ve birkaç dakika daha karıştırın. Bu aşamanın ardından mikser kullanımını bırakıyoruz. Yumurtanın beyazları hamura ilave edildikten sonra aşağıdan yukarıya hamur sönmeyecek şekilde karıştırmaya devam edin. Hamur için ayarladığınız kaba, hazırladığınız hamuru dökün, 180 derece sıcak fırına verin.

Yaş pastamızın kekik biraz kabaracak, bu aşamadan sonra fırının ısısını 15-20 derece kadar azaltın. 30-40 dakika içinde kek hazır olacaktır. Kürdan yardımıyla kekin istenen kıvamda olup olmadığına mutlaka bakın.

Fırını söndürün, keki hemen çıkarmayın, beş dakika fırının kapağı kapalı halde kek dursun, eğer hemen alırsanız, kapağı açık bırakırsınız kek sönebilir. Bu aşamadan sonra yaş pasta kekinin soğuması için bekleyin. Yaş pastamızın kremasını hazırlamak için; verdiğimiz malzemelerden vanilya, çikolata dışındaki bütün malzemeleri büyük bir kapta karıştırmaya başlayın. Ne fazla ne de kısık olmayan bir ateşte krema göz göz olana dek karıştırılır.

Bu işleminde ardından, çikolatanın yarısından biraz fazlasını ve vanilyayı ilave ediyoruz, kremayı tezgaha alıyoruz. Pürüzsüz kıvam alana dek karıştırmaya devam edin ve soğumasını ekleyin. Kremşanti de bu sırada buzdolabında beklesin. Kekimiz soğuduktan sonra ekmeği ikiye ayırdığınız gibi keki de dikkatli biçimde ayırın, 2 tane ince yuvarlak bir kek haline getirin. Kekin alt bölümüne birkaç kaşık, çok cıvık olmayacak şekilde süt dökün ve sonra kremayı eşit şekilde sürün.

Krema ardından muz, çikolata isteğe göre başka meyvelerden de ekleyebilirsiniz. Kekin diğer parçasının iç kısmına da birkaç kaşık süt dökerek hafifçe ıslatıyoruz ve malzemeleri sürdüğümüz parçanın üstünü kapatıyoruz. Buzdolabından kremşantiyi çıkarın, pandispanya kekinin üstünü, yanlarını, isterseniz alt kısmına sürün. Bu şekilde bir gün boyunca buzdolabında bekletmeniz gerekiyor.

Yaş Pasta Tarifinin Püf Noktaları

Çikolata sosunu sürmenin bir püf noktası vardır. İkram etmeden üç saat kadar evvel pasta soğukken sosu dökün, sonra bir süre tekrar buzdolabına koyun. Çikolata sosunu 24 saat evvel hazırlayıp buzdolabında tutun.

Sos hazırlanırken de aklınıza geldikçe karıştırma işlemi yaparak soğutabilirseniz pütürlü bir görüntüden kurtulursunuz. Eğer kek için özel bir kabınız yoksa borcam da kullanabilirsiniz. Kalıbınız varsa alt kısmını yağlamanız gerekir. Borcam için de yağlı kağıt tercih edilmelidir.

Böylece kek dağılmadan bütün şekilde çıkarılabilir. Evde kolay, pratik yaş pastanın diğer püf noktası ise kullanılan tüm malzemelerin soğuması şarttır. Bir an önce bitireyim diyerek ılıkken işlem yapmayın.

Hacı Hasan Oğulları, 52 senedir 5 kıta 21 ülkeye en iyi baklavaları imal ederken son 7 senedir de hem sağlıklı hem de alışılmışın dışında lezzete sahip pastaları Türkiye ve Dünya’ya ulaştırmaya başlamıştır. Günlük ortalama 300 tane özel pasta siparişimizi adreslerine teslim ediyoruz. Ustalarımızın hazırladığı özel reçetelerle hiçbir yerde tadamayacağınız enfes, muhteşem lezzetleri sizlerle buluşturuyoruz.

Etiketler: Pasta
Eylül 30, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR