''Bursa'da ilk, Türkiye'de tek''

HAFİF VE SERİNLETEN LEZZET ‘SOĞUK BAKLAVA’

Süt, az şeker, Antep fıstığı ve çikolata… Klasik şerbetli baklavaya rakip olarak gösterilen Sütlü Soğuk Baklava bu dörtlünün muhteşem uyumuyla, damaklarda adeta lezzet şöleni oluşturuyor. Asırlardır süregelen klasik şerbetli baklavaya alternatif olarak ür

Süt, az şeker, Antep fıstığı ve çikolata… Klasik şerbetli baklavaya rakip olarak gösterilen Sütlü Soğuk Baklava bu dörtlünün muhteşem uyumuyla, damaklarda adeta lezzet şöleni oluşturuyor. Asırlardır süregelen klasik şerbetli baklavaya alternatif olarak üretilen Sütlü Soğuk Baklavanın müdavimleri giderek artıyor. Özellikle yaz aylarında ağır tatlılara iyi bir alternatif olarak gösterilen Sütlü Soğuk Baklava, lezzetiyle damakları şenlendiriyor…

KOLAY SÜTLÜ SOĞUK BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Kolay Sütlü Soğuk Baklavanın Malzemeleri

Bir paket baklavalık yufka, 250 gram margarin veya tereyağı, bir çay bardağı sıvı yağ

Arası Ve Üzeri İçin;

Bir çay bardağı bitter çikolata,  2 çay bardağı Antep Fıstığı, 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı şeker

Şerbeti için:

5 su bardağı süt, 2 su bardağı şeker

Kolay Sütlü Soğuk Baklavanın Yapılışı

Süt ve şeker bir tencereye alınarak ilk önce şerbet kaynatılır. Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılarak, yaklaşık 15 dakika daha kaynatma işlemine devam edilir. Bir taraftan da margarin ve sıvıyağ tavada eritilip ılıtıldıktan sonra tatlı tepsisi yağlanır. Üçerli olacak şekilde tepsiye dizilen hamurlar her 3 katta bir yağlanır ve 15. kata gelindiğinde 1 çay bardağı Antep fıstığı serpilir. Geri kalan 1 çay bardağı Antep Fıstığı, bitter çikolata ve 3/4 oranındaki şeker rondodan geçirilir ve bir kısmı Antep fıstığının üzerine eklenir. Yufkalar 3’er kat olacak şekilde aynı işlem tekrarlanır ve Antep fıstıklı, bitter çikolatalı karışımdan serpilir. Kalan 15 yufka da 3 katta bir yağlanarak üst üste dizilir. En son kalan yağ ile baklavanın üzeri yağlanır ve baklava dilimlenir. Sütlü Soğuk Baklava önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Tatlı ılıdığında üzerine soğuk şerbet gezdirilir ve çikolatalı karışım üzerine serpildikten sonra tamamlanır. Türk damak tadına uygun olarak üretilen eşsiz lezzet, hazırlandıktan sonra özel soğutucu dolapta en az 2 saat dinlendirilir ve servise hazır hale gelir.

DİYET SOĞUK BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Diyet Soğuk Baklavanın Malzemeleri

8 tane güllaç yaprağı, 4 su bardağı ılık süt, antep fıstığı, 6 yemek kaşığı bal, 1 paket bitter çikolata, 1 paket kakao

Diyet Soğuk Baklavanın Yapılışı

İlk olarak şerbeti hazırlamak için 2 su bardağı ılıtılmış süte 3 yemek kaşığı bal eklenir. Her biri sütle ıslatılan 4 güllaç yaprağı tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen yapraklar sütü çektikten sonra toz Antep fıstığı eşit miktarda serpilir. Tekrar 2 su bardağı ılık süt 3 yemek kaşığı bal ile karıştırılır ve kalan 4 güllaç yaprağı için de aynı işlem tekrarlanır. Baklava bir süre dinlendirildikten sonra önce dilimlenir ardından üzerine sırasıyla kakao ve bitter çikolata eklenir. Birkaç saat buzdolabında bekletilen Diyet Soğuk Baklava servise hazır hale gelir.

Soğuk Baklavamıza Ulaşmak İçin Hemen Tıkla

15 Eki 09:29