Hafif ve Serinleten Lezzet Soğuk Baklava

Soğuk Baklava

Baklavayı ağır bulanlar için hafif, lezzetli, serinleten soğuk baklava, farklı tatların birleşimiyle sizlere lezzet fırtınası yaşatacak. Yaz aylarında, sıcak bölgelerde yaşayanlar için sütlü soğuk baklava en lezzetli alternatif olarak ön plana çıkıyor.

Kolay Sütlü Soğuk Baklava Tarifi

Malzemeler

  • Baklava için özel yufkalardan 1 paket,
  • 250 gram kadar tereyağı,
  • 2 fincan sıvı yağ. Hamur Arasına ve Üstüne Malzemeler
  • 2 fincan bol kakaolu bitter çikolata,
  • 4 fincan toz Antep Fıstığı,
  • 1,5 fincan şeker. Şerbet malzemeleri
  • 1 litre taze günlük süt
  • 2 bardak şeker

Kolay Sütlü Soğuk Baklavanın Hazırlanışı

1 litre taze sütü ve şekeri büyükçe bir tencereye ekleyerek kaynatmaya başlayın. Kaynama ardından en küçük ocağa alıp en kısık ateşe getirdikten sonra 15 dk. Boyunca ısınmaya devam etsin. Şerbet devam ederken tereyağını tamamen eritin ve kullanacağınız tepsiye fırça yardımıyla sürün. Tepsi içerisinde üçlü olarak hamurları sıralayın, üç kat hamurun üstünü yağlayın, 15 kat olana kadar devam edin ve bu aşamadan sonra 2 fincan Antep fıstığı serpin. Diğer 2 fincan Antep fıstığını bitter çikolata ve şekerle birleştirerek blenderdan geçirin. Her 3 katta bir bu karışımı eklemeyi unutmayın. Bütün yufkalar için aynı işlemi yapın. Son aşamada kalan yağlar baklavanın üstüne sürülür ve dilimleme aşamasına geçilir. Fırını 180 derecede açın, ısındıktan sonra baklava tepsisini fırına koyun. Fırından çıkardıktan sonra hafif ılımasını bekledikten sonra şerbeti soğuk şekilde yavaşça dökün. Ardından bitter çikolatalı karışımı ekleyin. Dolaba koyun ve birkaç saat soğumasını bekledikten sonra afiyet yiyin. Ustasından, el açması, en iyi soğuk baklavayı şubelerimizden yiyebilir, evinize sipariş verebilirsiniz.

Hafif Diyet Soğuk Baklava Tarifi

Malzemeler

  • Sekiz adet güllaç yaprağı,
  • 1 litreden bir bardak eksik ılık süt,
  • Bir miktar Antep Fıstığı,
  • 6 çorba kaşığı doğal bal,
  • Kare paket bitter çikolata,
  • Bir paket kakao.

Hafif Diyet Soğuk Baklava Hazırlanışı

Uygulanışı Hafif, diyet baklava için ilk olarak şerbeti hazırlayın. İki bardak ılık süt içine üç çorba kaşığı balı ilave edin. Güllaç yapraklarını ılık süt ile nemlendirin ve tepsilere dizmeye başlayın. Güllaç yaprakları sütü emdikten sonra Antep fıstıklarını dökmeye başlayın. Diğer dört güllaç yaprağına da benzer işlemi uygulayın. Kenarda biraz bekledikten sonra dilimleyin. İlk olarak kakao sonra da bitter çikolatayı ekin. Soğuyana kadar dolapta tutun ve afiyet yiyin.

Soğuk Baklava Hangi Yörenin? İlk Nerede Yapıldı?

Soğuk baklavanın çıkış yeri Diyarbakır’dır. İlk defa burada denenen soğuk baklava, sütlü Nuriye tatlısına çok benzemektedir. Satışları, popülaritesi de giderek artmaktadır.

Soğuk Baklava ile Normali Arasındaki Fark Nedir?

Herkesin bildiği standart baklavada şerbet su ve şekerden yapılmaktadır. Soğuk baklavada ise su yerine süt kullanılır. Bu yüzden daha hafif ve serinleten bir lezzete sahiptir.

1 Kilo Soğuk Baklava Kaç Dilim ve Kaç Kalori?

1 Kilo soğuk baklava ortalama 60-70 gramdır. 1 kiloda 14-15 dilim baklava bulunmaktadır. 100 gramında 295 kalori olduğu için 1 dilimi 180 kalori içerir.

Soğuk Baklavanın Üstündeki Karışım Nedir?

Soğuk baklavanın üstünde; kakao, Antep fıstığı, bitter çikolata yer almaktadır. Pudra şekeri ilave edenler de vadır. Soğuk Baklava Fiyatları 2022 Soğuk baklavanın kilosu 2022 yılında 200 TL’ye satılmaktadır.

  • 250 gram 50 TL,
  • 500 gram 100 TL,
  • 750 gram 150 TL,
  • 1 kilogram 200 TL,
  • 1,5 kilogram 300 TL’den satılmaktadır.

1 dilim soğuk baklavanın fiyatı 13-14 TL’ye denk gelmektedir.

Etiketler: Soğuk Baklava
Eylül 30, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR