Tescilli Türk Tatlısı Baklava

Baklava

Asırlardır Türk mutfağını süsleyen, özel günlerin vazgeçilmez tatlısı baklava kimin tartışmaları sona erdi. Yunan mı, Türk mü, Arap mı? Sorusuna AB komisyonu 2013 senesinde Türkiye yanıtını verdi. Tescilli baklavanın ismi dâhil Türkçedir. Hacı Hasan Oğulları, 1970 senesinde Bursa’da faaliyet başladı ve 17’si patentli 200’e yakın baklava çeşidini tüm Dünya’ya göndermeye başladı. Şirket politikamız gereği, sağlıklı, kaliteli, lezzetli herkese uygun tatlı türünü imal ediyoruz. Tescilli Türk tatlısı baklavanın sırrı ustalarımızın marifetli ellerinde saklıdır. Tabii, 1.kalite boz fıstığını Gaziantep’ten, en doğal ve lezzetli tereyağını Güney Doğu’dan, en taze ve faydalı cevizi Bursa’nın dağlarından, Şekerin en doğalını Konya’dan, unu ise yine İç Anadolu Bölgesi’nden alıyoruz. Kullanılan bütün malzemeler, en meşhur olduğu yerlerden gelmektedir. Hacı Hasan Oğulları bünyesinde; Cevizli, fıstıklı, midye, burma, şöbiyet, koza, kuru ve ev baklavası gibi birçok çeşidi bulabilirsiniz.

Baklava Hakkında Merak Edilen Sorular

Baklava, çok popüler bir tatlı olduğu için merak edilen konuların sayısı da artmaktadır. Soru cevap şeklinde merak edilenleri sizler için yanıtladık.

Soru 1: Baklava Türklerin mi? İlk Kim İcat Etti?

Evet, 2013 yılından itibaren Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tescilli Türk tatlısıdır. Osmanlı zamanında yapılmaya başlandığına dair çok net kanıtlar vardır. Orta Asya’da, 1200’lü yıllarda, baklava, yuvka gibi kelimeler Divan-ı Lügatıt Türk’te geçmektedir.

Soru 2: Baklava hangi yöreye ait?

Baklava, günümüzde Türkiye’nin her yerinde yapılan bir tatlıdır. Antep fıstığından dolayı Diyarbakır yani Güney Doğu Anadolu’ya aittir diyebiliriz.

Soru 3: 1 dilim baklava kilo aldırır mı?

1 adet baklava ortalama 120-160 kaloridir. Kilo aldırıp aldırmaması sürekliliğe, yediğiniz diğer besinlere, yaşam tarzınıza göre değişmektedir.

Soru 4: Midye baklavayı ilk kim buldu?

Gaziantep’te iş baklava işi yapan bir firma tarafından bulunmuştur. Satın alınan her 100 siparişten 80’i midye baklavadır.

Soru 5: 1 kilo baklavada kaç dilim var?

Hacı Hasan Oğulları olarak, 1000 gramda 24-26 adet baklava bulunmaktadır.

Soru 6: Baklava sağlığa zararlı mı?

Tereyağı, fıstık bunların hepsi faydalı besinlerdir. Şirketimiz bünyesinde, doğal şeker pancarından üretilen şekerler kullanılmaktadır. Tek zararı, çok güzel yaptığımız için fazla yiyebilirsiniz ve bir tık kilo alabilirsiniz. Onun için baklavadan sonra hareketi eksik etmiyoruz.

Soru 7: Baklava aç karna yenir mi?

Yapılan araştırmalar, baklava gibi tatlıların yemekten önce, aç karnına yenmesi gerektiğini söylüyor. Yine de sağlığınız için abartıya kaçmamaya çalışın.

Soru 8: Baklava gibi tatlılardan sonra neden yoğurt yenir?

Baklava yediğiniz an şeker kana ilerlemeye başlar. Eğer yoğurt tüketirseniz bu geçiş yavaşlar.

Soru 9: Baklavadan sonra süt içilir mi?

Evet, bir veya iki kahve fincanı süt içmek şeker emilimini azaltır, faydalıdır.

Soru 10: 1 dilim baklava kalorisi nasıl yakılır?

Ne yediğiniz değil ne yaktığınız önemlidir. 1 dilim baklava yedikten sonra yarım saat, 45 dakika tempolu yürüyüş yaparsanız aldığınız kalori yakılabilir.

Soru 11: 2 dilim baklava için ne kadar yürümek gerekir?

Baklavanın kalorisi şerbet oranıyla da doğru orantılıdır. Bir yerde yediğiniz dilim baklava 200 kalori ve üstü olabilirken 120-160 arası da olabilir. 2 tane baklava kalorisini yakmak için 1 veya 1,5 saat tempolu yürümelisiniz. Hacı Hasan Oğulları olarak firmamız bünyesinde çalışan herkes işinin ehlidir. Bu işi sanat olarak gören, çok değer veren insanlarla çalışmaktan onur duyuyoruz. Ustalarımızın bu sevgisi baklavalara da yansıyor ve Türkiye’nin en iyi baklavalarını yapıyoruz.

Etiketler: Baklava
Eylül 30, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR