''Bursa'da ilk, Türkiye'de tek''

BURMA BAKLAVA

Şerbetiyle, çıtır çıtır sesiyle, iştahları kabartan leziz aromasıyla tatlı krizlerini doruk noktasına ulaştıran burma baklava son yıllarda oldukça revaçta. Burma baklava, Türk tatlısı olduğu Avrupa Birliği komisyonu tarafından da tescillenen baklavanın...

Şerbetiyle, çıtır çıtır sesiyle, iştahları kabartan leziz aromasıyla tatlı krizlerini doruk noktasına ulaştıran burma baklava son yıllarda oldukça revaçta. Burma baklava, Türk tatlısı olduğu Avrupa Birliği komisyonu tarafından da tescillenen baklavanın en sevilen çeşitlerinden biri… Usta ellerle buluşunca lezzeti ikiye katlanan burma baklavayı evde yapması da çok kolay. Burma baklava yapmanın püf noktası ise incecik bir hamur açmak… Hamur ne kadar ince açılırsa o kadar enfes bir tat elde ediliyor. İster uzun, ister yuvarlak, dilediğiniz şekli vermek ise tamamen size kalmış… Hadi oklavayı elinize alın ve muhteşem bir burma baklava yapmak için işe koyulun…

EVDE BURMA BAKLAVA YAPIMI

Burma Baklavanın Malzemeleri

2 Yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı ılık süt, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı yoğurt, aldığı kadar un

İçi için:

Yarım kilo ceviz veya Antep fıstığı

Açmak için:

Nişasta

Üzeri için:

250 gr tereyağı

Şerbet için:

4 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, birkaç damla limon

Burma Baklava Yapılışı:

İlk olarak tüm malzemeleri eklediğimiz hamur yoğurulup yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur rulo haline getirilip parçalara kesilerek yaklaşık 20 adet beze elde edilir. Eşit büyüklükteki bezeler nişasta yardımıyla olabildiğince açılır. Bir yufka tamamen açıldıktan sonra içerisine ceviz ya da Antep fıstığı serpilir. İnce bir oklava, açılan hamurun uç kısmına yerleştirilir ve içe doğru katlanır. Oklavaya sarılı yufka iki ucundan ortaya doğru büzülür ve oklava çıkarılır. İster düz, ister yuvarlak form verilen yufkalar yağlı kağıt serili tepsiye dizildikten sonra üzerine 250 gram eritilmiş tereyağ gezdirilir. Burma baklava 200 derecelik fırında pişirilirken bir yandan da şerbet hazırlanır. Şerbet için 4 su bardağı şeker, 5 su bardağı su ve birkaç damla limon koyulan tencere ocağa alınır. Şeker eridikten sonra yaklaşık 20 dakika da ocağın kısık gözünde kaynamaya devam eden şerbet, tatlı ılıkken sıcak sıcak dökülür. Şerbeti çekip tamamen soğuyan tatlı servise hazır hale gelir.

Burma Baklavamıza Ulaşmak İçin Hemen Tıkla

16 Eyl 09:45