FISTIKLI MİDYE TEPSİ
FISTIKLI MİDYE TEPSİ

FISTIKLI MİDYE TEPSİ

0,00
Fiyat : $42.60(KDV Dahil)

Tepsi siparişleriniz bir sonraki gün teslim edilir.
İnternet sitesinde ki tepsiler şubelerde mevcut değildir. Size özel üretimde üretilir.
Bir gün sonra size yakın şubeden kurye aracılığıyla teslim edilir.
İndirim yoğunluğu dönemlerinde siparişleriniz bir sonraki güne kalabilir.
Bursa dışı  kargo gönderim günleri saat 09:00 ile 16:30 arasında ( Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe)
kargoya teslim edilir. Cuma günü verilen kargo siparişleri Bursa'ya 1 gün uzaklıktaki illere kargoya teslim edilir

Cumartesi ve Pazar günleri verilen siparişler pazartesi günü kargoya teslim edilir.

ADET

Artır Azalt
    

Fıstıklı Midye Baklava Hakkında

Fıstıklı Midye Baklava Bursa ve Türkiye’de tatlı deyince ilk akla gelen isimlerden biri olan Hacı Hasan Oğulları fıstıklı midye baklava konusunda işinin ehlidir. Yıllardır tazelik, çıtırlık ve üst düzey lezzet terimlerini fıstıklı midye baklavada buluşturan ustalarımız bu tatlıyı bir üst noktaya taşımaya devam etmektedir. Yemyeşil Antep fıstığı, yüzde yüz pancar şekerinden yapılmış şerbet ile birlikte midye görüntüsü formuyla midye baklava bugünkü halini almıştır. Baklavaya midye şekliyle farklı bir yorum getiren ustalarımız dışı çıtır içi kaymaklı ve kıvamlı lezzet dengesini her zaman yakalamaktadır. Fıstıklı midye baklava için en önemli hususlardan ilki çıtırlığı diğeri ise şerbet oranıdır. Genellikle bu tatlı şerbet çeken bir tatlı olduğu için istenilen çıtırlığa erişmek pek de kolay değildir. Bu bakımdan Hacı Hasan Oğulları bünyesinde yıllardır emek veren ustalarımız tecrübe, el mahareti ve bilgi birikimi sayesinde arzu edilen çıtırtıyı elde etmektedir.

Fıstıklı Midye Baklava Nasıl Hazırlanır?

Usta ellerinden çıkan fıstıklı midye baklava adım adım her ayrıntısı göz önünde bulundurularak hazırlanmaktadır. Fıstıklı midye baklava yapılışı maharet ve tecrübe isteyen bir tatlıdır. Son dönemlerin gözde lezzetlerinden olan bu tatlı görüntüsü ile gözleri tadıyla damakları şenlendirmektedir. Öncelikle hazırlanan hamuru belli bir süre dinlendirmek gerekir. Dinlenen hamur daha kolay açılır ve çok katlı olduğu halde birbirine yapışmaz. Midye baklavanın iç dolgusunun iyi hazırlanması gerekir. İçine koyulacak Antep fıstığı ve kaymak dengesi güzel bir şekilde ayarlanmalıdır. Midye şeklinin verilmesi için iki taraftan büzülüp ters çevrilir. Baklavanın çıtırlığını kaybetmemesi için en sonunda ılık şerbet dökülerek servise hazırlanır.

Fıstıklı Midye Baklava Dilim Adetleri

Hacı Hasan Oğulları ile bambaşka bir lezzete bürünen fıstıklı midye baklava dilim adetleri kilogramına, el kesim ve şerbet yoğunluğuna göre farklılık gösterir. Ustalarımız el emeği ve ustalığı ile açılan baklavaların dilim adetleri şu şekildedir:

          1.3 KG : (38- 40 ADET)
          2.6 KG : (75- 77 ADET)

Sizin İçin Seçtiklerimiz
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR