''Bursa'da ilk, Türkiye'de tek''

MİDYE BAKLAVA

Son yılların gözde tatlılarından biri midye baklava… Tadıyla damağa, görüntüsüyle göze hitap ediyor. İçerisindeki bol miktar fıstığı, kaymağı ve ağızda dağılan çıtır çıtır lezzetiyle damaklarda dayanılmaz bir tat bırakıyor…

Son yılların gözde tatlılarından biri midye baklava… Tadıyla damağa, görüntüsüyle göze hitap ediyor. İçerisindeki bol miktar fıstığı, kaymağı ve ağızda dağılan çıtır çıtır lezzetiyle damaklarda dayanılmaz bir tat bırakıyor… Hacı Hasan Oğulları’nın da gözdelerinden biri olan midye baklava en çok fıstıklı olarak tüketilse de fıstık sevmeyenlerin imdadına da cevizlisi yetişiyor… Midye baklava ilk olarak Antep baklavasının da doğum yeri olan gastronomi şehri Gaziantep’te üretildi. Çok sevilince de yaygın olarak tüketilmeye başlandı. Bol fıstık ve kaymaklı midye baklavanın keşfedilmesi yaklaşık dört ay sürdü. Midye baklavayı keşfeden ustalar bu eşsiz lezzete ulaşmanın çokta kolay olmadığını söylüyor. Midye baklava adını şeklinden dolayı verdiklerini de ekliyorlar… İçerisinde bol fıstık olduğu için fiyatı diğer baklavalara göre biraz pahalı… Bu dayanılmaz lezzeti evde yaparak maliyeti biraz daha düşürmek mümkün… İşte evde midye baklava yapmanın püf noktaları…

HAZIR BAKLAVALIK YUFKADAN MİDYE BAKLAVA YAPIMI

Midye Baklavanın Malzemeleri

6 yaprak açılmış baklava yufkası, 250 gr tereyağ,

Kaymak yapmak için;

750 gr süt, 100 gr irmik

Şerbeti için;

1 litre su, 1.5 kg şeker

Midye Baklavanın Yapılışı

İlk olarak süt ve irmik pişirilerek soğumaya bırakılır. Üst üste koyulan 2 adet yufka oklava yardımıyla sarılarak rulo haline getirilir ve oklava içerisindeyken yanlardan ortaya doğru büzülerek beklemeye alınır. Diğer 4 yufka için de aynı işlem gerçekleştirilir. Yaklaşık 30 dakika sonra açılan ve içerisinden oklava alınan hamurlar ortadan ikiye kesilir. Kesilen hamurlar yatay olarak orta kısmına doğru toplanır ve her iki kenardan pay bırakılır. Önce süt ve irmik kaynatılarak elde edilen kaymak; ardından Antep fıstığı ya da ceviz 3’er santimetre ara ile hamurun üzerine konur. En son kenarlarda pay olarak bırakılan hamurlar da üstüne örtülür. Boşluk bırakılan kısımlardan iç malzeme ortada kalacak şekilde büzgü yapılır. Birleştirilen yerlerden kesilen midye şeklindeki baklavalar ters çevrilerek tepsiye yerleştirilir. Üzerine eritilen tereyağını gezdirdikten sonra 175 dereceli fırına verilen midye baklava yaklaşık 60 dakika piştikten sonra sıcak sıcak şerbetlenir. Üzerine fıstık ya da ceviz gezdirilen midye baklava servise hazır hale gelir.

Midye Baklavamıza Göz Atmak İçin Hemen Tıkla

18 Eyl 09:59